Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo truskawkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto budyniowo truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowo-truskawkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto budyniowo truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowo-truskawkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto budyniowo truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowo-truskawkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto budyniowo truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-budyniowo-truskawkowe4-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/4 szklanki |
mleko | 1 litr |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 200 g |
jajko | 2 sztuki |
truskawki | 1 kg |
galaretka truskawkowa | 1 sztuka |
woda | 1/2 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: