Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto budyniowo-kisielowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kisiel
2szt
budyń malinowy
2szt
jaja
5szt
cukier
8łyżek
proszek do pieczenia
1,5 łyżeczki
masło
pół kostki
margaryna
pół kostki
żółtko jajek
1szt
cukier puder
szklanka
kwaśne mleko
1/3 szklanki
wódka
kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo-kisielowe

Z białek ubić sztywną pianę, dodawać po jednej łyżeczce cukru, żółtka i ubijać do białości. Do piany wsypać kisiele i budynie oraz proszek do pieczenia, mieszać łyżką aż masa zrobi się różowa. Wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tortownicy. Piec 40min. Masło, margarynę, żółtko i cukier utrzeć. Do gładkiej masy wlewać po trochu kwaśne mleko i wódkę, znów utrzeć na jednolitą masę. Ostudzone ciasto przekroić na pół przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak