Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z bakaliami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-bakaliami4-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-bakaliami5-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-bakaliami6-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-bakaliami3-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szkl |
drożdże | 4 dag |
cukier | 2 łyżeczki |
mleko | 150 ml |
masło | 15 dag |
jajko | 3 szt |
cukier puder | 3 łyżki |
sól | 1,5 łyżeczki |
rum | 3 łyżki |
żurawina | 3-4 dag |
rodzynki | 3-4 dag |
skórka pomarzńczowa kandyzowan | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: