Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką
Kroki postępowania
Drożdże zasypać cukrem i poczekać aż zaczną pracować. Wbić żółtka, dodać cukier wanilinowy i sól. Wlać letnie mleko, olej i dodać przesianą mąkę. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na minimum 30 minut.
![Krok 1 - Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-mrozonymi-truskawkami-z-kruszonka1-2.jpg)
Po tym czasie ciasto ponownie lekko zarobić i następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
![Krok 2 - Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-mrozonymi-truskawkami-z-kruszonka2-2.jpg)
Na wierzch ciasta położyć rozmrożone truskawki (bez soku, który się wytworzył w trakcie rozmrażania).
![Krok 3 - Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-mrozonymi-truskawkami-z-kruszonka3-2.jpg)
Z podanych składników zrobić kruszonkę. Następnie posypać nią truskawki.
![Krok 4 - Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-mrozonymi-truskawkami-z-kruszonka4-2.jpg)
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
![Krok 5 - Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-mrozonymi-truskawkami-z-kruszonka5-2.jpg)
Ciasto odstawić do wystygnięcia. Kroić na mniejsze kawałki, posypując cukrem pudrem.
![Krok 6 - Ciasto drożdżowe z mrożonymi truskawkami z kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-drozdzowe-z-mrozonymi-truskawkami-z-kruszonka6-2.jpg)