Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto dyniowo-cytrusowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto dyniowo-cytrusowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-cytrusowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto dyniowo-cytrusowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-cytrusowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto dyniowo-cytrusowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-cytrusowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto dyniowo-cytrusowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-cytrusowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto dyniowo-cytrusowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-dyniowo-cytrusowe5-2.jpg)
mąka pszenna | 300 g |
miąższ z dyni | 450 g |
cukier | 200 g |
jajko | 3 szt |
olej | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 4 łyżki |
masło | 50 g |
cukier | 1/2 szklanki |
kakao | 2 łyzki |
woda | 4-5 łyżek |
aromat waniliowy |
kolorowa posypka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: