Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto imbirowe z " czekoladowymi" śliwkami
Kroki postępowania
Do mąki pszennej wsypujemy mąkę kukurydzianą, imbir, dodajemy wyrośnięty rozczyn, ubite żółtka, letnie mleko, kefir i olej. Zagniatamy ciasto , przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Ciasto imbirowe z " czekoladowymi" śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-imbirowe-z-czekoladowymi-sliwkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto imbirowe z " czekoladowymi" śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-imbirowe-z-czekoladowymi-sliwkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto imbirowe z " czekoladowymi" śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-imbirowe-z-czekoladowymi-sliwkami3-2.jpg)
Ciasta mi trochę zostało, akurat na cudowną bułeczkę. Gdy ciasta trochę podrosną smarujemy je białkiem rozmąconym z odrobiną cukru.
Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut w 180 C.
![Krok 4 - Ciasto imbirowe z " czekoladowymi" śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-imbirowe-z-czekoladowymi-sliwkami4-2.jpg)