Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kruche z malinowym dżemem
Kroki postępowania
3 szklanki mąka,
1 łyżka margaryna,
1 szt cukier waniliowy,
2 łyzki proszek do pieczenia,
3 sztuki jajko,
1 szklanka cukier
Wymienoone skladniki łączymy ze sobą,dobrze ciasto wyrabiamy. Dzielimy na 2 czesci. Jedna idzie na spód ciasta, druga na górę. Ciasto odłozone na 1 godzine do lodówki ścieramy na tarce, sklejamy ze sobą. Druga częśc pójdzie na góre, także starta na tarce. To ciasto na smalcu jet bardziej kruche. Mi bardziej smakuje.
![Krok 1 - ciasto kruche z malinowym dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-z-malinowym-dzemem2-2.jpg)
![Krok 2 - ciasto kruche z malinowym dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-z-malinowym-dzemem1-2.jpg)
![Krok 3 - ciasto kruche z malinowym dżemem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-kruche-z-malinowym-dzemem0-2.jpg)