Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Leon
Kroki postępowania
Wszystkie składniki: mąka, margaryna, proszek do pieczenia, miód, soda, śmietana, cukier, jajko wymieszać i zarobić ciasto.
![Krok 1 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon4-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon5-2.jpg)
Białka ubić na sztywno, dodać cukier a następnie żółtka. Dokładnie wymieszać składniki.
![Krok 3 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon6-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon7-2.jpg)
Z mleka, cukru waniliowego i mąki ugotować budyń.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodawać ostudzony budyń.
Krem podzielić na 4 części.
![Krok 5 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon8-2.jpg)
Galaretki rozpuścić w 1/2 szklanki wody.
Do jabłek dodać galaretki i odstawić do lodówki.
![Krok 6 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon9-2.jpg)
Placek miodowy- krem budyniowy-jabłka w galaretce pomarańczowej-krem budyniowy-biszkopt-krem budyniowy-jabłka w galaretce wiśniowej-krem budyniowy-placek miodowy
![Krok 7 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon10-2.jpg)
Tabliczkę mlecznej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem. Polewamy po ciastku.
![Krok 8 - Ciasto Leon foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-leon11-2.jpg)