Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe227-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe228-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe226-2.jpg)
jajko | 4 szt. |
cukier | 1 szkl. |
cukier brązowy | 1 szkl. |
olej | 1 szkl. |
mąka pszenna | 2 szkl. |
proszek do pieczenia | 2 łyżecz. |
cynamon | 1 łyżecz. |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżecz. |
marchew starta | 3 szkl. |
rodzynki | 1/2 szkl. |
serek kremowy | 250 g |
masło | 5 łyż. |
śmietana 18 proc | 1 łyż. |
ekstrakt waniliowy | 1/2 łyżecz. |
cukier puder | 1 szkl. |
orzechy włoskie | 1/2 szkl. |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżecz. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: