Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe79-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe80-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe81-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe82-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe83-2.jpg)
Serek wraz z masłem i cukrem pudrem miksujemy, a następnie połową kremu przekładamy ciasto, a resztę wykładamy na wierzch.
![Krok 6 - Ciasto marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe84-2.jpg)
marchewka | 1-2 sztuki |
orzechy włoskie | 100 g |
ananas | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
cynamon | 1 łyżeczka |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
olej | 1/3 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
Serek philadelphia | 250 g |
cukier puder | 3/4 szklanki |
masło | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: