Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
![Krok 1 - Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem-jogurtowym-i-truskawkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem-jogurtowym-i-truskawkami2-2.jpg)
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 45 do 50 minut (do tzw. suchego patyczka).
![Krok 3 - Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem-jogurtowym-i-truskawkami3-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody.
Jogurt ubijamy z cukrem za pomocą miksera, tak aby odpowiednio go napowietrzyć. Następnie dodajemy wodę z żelatyną, ponownie miksujemy i wstawiamy do lodówki do zgęstnienia.
![Krok 4 - Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem-jogurtowym-i-truskawkami4-2.jpg)
* jeśli masa jogurtowa całkowicie stężeje w lodówce to wymieszajmy ją za pomocą trzepaczki, a następnie smarujmy ciasto.
![Krok 5 - Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem-jogurtowym-i-truskawkami5-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 6 - Ciasto marchewkowe z kremem jogurtowym i truskawkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowe-z-kremem-jogurtowym-i-truskawkami6-2.jpg)