Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe
Kroki postępowania
Ciasto będzie lepiące i proszę się tym nie zrażać.
Wkładamy do miski zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
![Krok 1 - Ciasto orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe5-2.jpg)
Papier łatwo odchodzi z boków i spodu i mamy dodatkowy wzorek na bokach ciasta.
Orzechy dość grubo siekamy .
![Krok 2 - Ciasto orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe6-2.jpg)
Białka ubić na sztywno stale dosypując cukier.
Otwieramy piekarnik ciasto smarujemy marmoladą wykładamy połowę posiekanych orzechów , ubite białka . Posypujemy resztą orzechów.
Ciasto szybko zamykamy w piekarniku i pieczemy ok. 30-40 minut.
Studzimy w piekarniku.
![Krok 3 - Ciasto orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-orzechowe7-2.jpg)