Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe ze śmietaną
mleko wcześniej gotowane ok.3 godz. wystudzone utrzeć z masłem i pokryć nim wierzch ciasta.Można posypać orzechami.
jajko | 5 szt |
mąka | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
orzechy zmielone | 3/4 szkl |
cukier | 1 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 1/2 litr |
mleko kondensowane słodkie | 1 szt |
masło | 250 gram |
Żelatyna wieprzowa Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: