Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pleśniak
Kroki postępowania
Z białek i szczypty soli ubijamy pianę, dodajemy cukier, dalej ubijamy i na koniec kisiel.
![Krok 1 - Ciasto pleśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plesniak48-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto pleśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plesniak49-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto pleśniak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-plesniak47-2.jpg)
jajko | 4 sztuki |
kakao | 3 łyżki |
margaryna | 1 sztuka |
cukier | 1 szklanka |
sól | szczypta |
mąka | 3 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyzeczki |
cukier puder | |
dżem truskawkowy | 1,5 sloika dużego |
kisiel | 1 malinowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: