Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Strzępiec
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto Strzępiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-strzepiec7-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
mąka krupczatka | 2 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
żółtko jajek | 5 sztuk |
margaryna | 200 gram |
olej | 5 łyżek |
śmietana 18 proc | 7 łyżek |
proszek do pieczenia | 2,5 łyżeczki |
woda zimna | ok. 1/3 szklanki |
aromat rumowy | kilka kropli |
kakao | 2 łyżki |
powidła |
białko | 5 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
budyń śmietankowy | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: