Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szwedzkie z bakaliami
Kroki postępowania
Miękkie masło utrzeć z cukrem, twarożkiem, żółtkami i śmietaną.
![Krok 1 - Ciasto szwedzkie z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szwedzkie-z-bakaliami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto szwedzkie z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szwedzkie-z-bakaliami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto szwedzkie z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szwedzkie-z-bakaliami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto szwedzkie z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szwedzkie-z-bakaliami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto szwedzkie z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-szwedzkie-z-bakaliami5-2.jpg)
mąka | 3 szklanki |
cukier | 1 1/2 szklanki |
jajko | 4 szt |
masło | 20 dag |
serek homogenizowany | 25 dag |
kwaśna śmietana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
bakalie | 15 dag |
tłuszcz do formy | |
wiórki kokosowe | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: