Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto truskawkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe3-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe4-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe5-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe6-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe7-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe8-2.jpg)
Pieczemy około 50 - 60 minut w temperaturze 170 stopniach . Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia . Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem .
![Krok 7 - Ciasto truskawkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-truskawkowe9-2.jpg)
kefir | 500 g |
mąka pszenna | 350 g |
mąka krupczatka | 350 g |
proszek do pieczenia | 4 łyżeczki |
sok z cytryny | 1/2 cytryny |
jajko | 4 |
cukier | 330 g |
olej słonecznikowy | 250 g |
ekstrakt waniliowy | 2 łyżeczki |
truskawki świeże | 600 g |
cukier puder | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: