Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tzw. "Salceson"
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto tzw. "Salceson" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tzw.-salceson1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto tzw. "Salceson" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tzw.-salceson2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto tzw. "Salceson" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tzw.-salceson3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto tzw. "Salceson" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tzw.-salceson4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto tzw. "Salceson" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-tzw.-salceson5-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
cukier | 1 i 1/3 szklanki |
jajko | 5 sztuk |
olej | ok. 1,5 szklanki |
kakao | 2 łyżki (czubate) |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
cynamon | 1/2 łyżeczki |
rodzynki | 1/2 szklanki |
jabłka | kilka sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: