Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiosenne
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto wiosenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wiosenne1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto wiosenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wiosenne2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto wiosenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wiosenne3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto wiosenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wiosenne4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto wiosenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wiosenne5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto wiosenne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-wiosenne6-2.jpg)
jajko | 3 szt |
cukier | 1/2 szkl |
mąka | 1/3 szkl |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
białko | 3 szt |
cukier | 1/2 szkl |
mak | 2,5 łyżki |
mąka | 2 łyżeki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
śmietana 30% | 300 ml |
cukier puder | 3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1,5 łyżeczki |
woda ciepła | 1/4 szkl |
arbuz | 50 dag |
galaretka truskawkowa | 2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: