Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem18-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem19-2.jpg)
wymieszać
![Krok 3 - Ciasto z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem20-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem21-2.jpg)
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st.
![Krok 5 - Ciasto z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem22-2.jpg)
W 1/2 szklance mleka rozprowadzamy proszek budyniowy, dodając 5 łyżek cukru. Budyń gotujemy w ¾ litra mleka cały czas mieszając . Po ugotowaniu dobrze go schładzamy . Miękkie masło razem z cukrem pudrem miksujemy aż powstanie biały krem. Dodajemy stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania jednolitego kremu.
Gdy ciasto ostygnie na wierzch wykładamy masę budyniową.Ja wykładam najczęściej na połowę blachy , bo część rodziny lubi to ciasto bez kremu. Zamiast kremu można posypać ciasto cukrem pudrem.
![Krok 6 - Ciasto z agrestem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-agrestem23-2.jpg)