Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z bezą i czarną porzeczką
Kroki postępowania
![Krok 1 - ciasto z bezą i czarną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-beza-i-czarna-porzeczka1-2.jpg)
![Krok 2 - ciasto z bezą i czarną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-beza-i-czarna-porzeczka2-2.jpg)
Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję stopniowo cukier, aż piana będzie lśniąca i cukier się rozpuści. Pod koniec dodaję ocet ,blachę do pieczenia wykładam pergaminem i formuję kwadrat ( bo w takiej formię robię ciasto) i łyżką robię różki z bezy , wstawiam do piekarnika nagrzanego do 120℃ na ok 70 minut. Wyjmuję i pozostawiam na pergaminie, aby ostygła
![Krok 3 - ciasto z bezą i czarną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-beza-i-czarna-porzeczka3-2.jpg)
po wyjęciu z lodówki masę posmaruj dżemem porzeczkowym
![Krok 4 - ciasto z bezą i czarną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-beza-i-czarna-porzeczka4-2.jpg)
SMACZNEGO !!!
![Krok 5 - ciasto z bezą i czarną porzeczką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-beza-i-czarna-porzeczka5-2.jpg)