Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z fasolą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-fasola1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-fasola2-2.jpg)
Białka ubić z dodatkiem soli na sztywna pianę. Delikatnie wymieszać z ciastem i wlać do tortownicy.
![Krok 3 - Ciasto z fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-fasola3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-fasola4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-fasola0-2.jpg)
fasola Jaś | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
jaja | 3 szt |
mąka pszenna | 2 szklanki |
olej roślinny | 0,75 szklanki |
orzechy włoskie | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
spirytus | 2-3 łyżki |
olejek migdałowy | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: