Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i makiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak
25 dkg
masło
15 dkg
jabłka
1/2 kg
jaja
6 sztuk
grysik
6 łyżek
cukier
30 dkg
proszek do pieczenia
1 opakowanie
Polewa:
cukier
4 łyżki
woda
3 łyżki
masło
1/8 kostki
kakao
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i makiem

mak sparzyć i dwukrotnie zmielić. Jabłka utrzeć na grubych oczkach. Dodać do maku. Dodać żółtka, roztopione masło, grysik i proszek do pieczenia. Ubić pianę i wymieszać z resztą składników. Piec ok. 1 godziny.
Polewa: cukier, wodę, masło i kakao zagotować aż zgęstnieje. Polać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 25.05.2011 22:23
Smaczne ciasto!
Iwona51
Iwona51 20.02.2011 11:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak