Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą jabłkową
Kroki postępowania
Podziel na dwa i wyklej formy. Z białek ubić pianę z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru. Wyłożyć na ciasta i posypać migdałami.
mąka pszenna | 2,5 szkl |
jajko | 6 szt |
cukier puder | 1/2 szkl |
margaryna | 20 dkg |
kardamon | 1 szczypta |
ekstrakt waniliowy | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kompot | 1 litr |
budyń śmietankowy | 2 opakowania |
cukier | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżka |
cynamon Prymat | |
mleko 2% | 1/2 szkl |
śmietana 30% | 500 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: