Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z nutella i sliwkami
Kroki postępowania
Piekę tradycyjny jasny biszkopt: najpierw ubijam piane z 4 białek z 5 łyżkami cukru, dodaje żółtka, przesiewam 1 łyzkę maki ziemniaczanej i 4 pszennej i 1 łyżeczke proszku.
Po upieczeniu nasączam biszkopt obficie herbata o mocnym smaku owocowym.
![Krok 1 - ciasto z nutella i sliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-nutella-i-sliwkami2-2.jpg)
Biszkopt smaruję cienka warstwą dżemu o owocowym smaku, ja użyłam smaku guawy. Na dżem wykładam aromatyczną masę czekoladową.
Następnie ubijam śmietane kremówke 30% z 2 opakowaniami śmietan-fixu i 4 łyżkami cukru pudru. Wykładam na ciasto i wkładam do lodówki do schłodzenia.
![Krok 2 - ciasto z nutella i sliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-nutella-i-sliwkami1-2.jpg)
![Krok 3 - ciasto z nutella i sliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-nutella-i-sliwkami0-2.jpg)