Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z wiśniami
Kroki postępowania
Biszkopt ciemny :Ubić piane z białek. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier ,po jednym żółtku a na końcu lekko wymieszać z mąką i kakao wymieszana z proszkiem do pieczenia .Piec ok.30 min. W 180C w prostokątnej blasze
![Krok 1 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami50-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami51-2.jpg)
Na jednym placku rozsmarować połowę masy rozłożyć wydrylowane wiśnie.
![Krok 3 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami52-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami53-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami54-2.jpg)
Ja odłożyłam dwie łyżki masy którymi posmarowałam wierzch i posypałam zmielonymi orzechami włoskimi.
![Krok 6 - Ciasto z wiśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-wisniami55-2.jpg)