Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka po bretońsku
Kroki postępowania
Następnego dnia gotujemy cieciorkę w wodzie, której się moczyła, do momentu aż będzie miękka.
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na patelni, na rozgrzanym oleju. Od boczku odcinamy tłuszcz, a następnie kroimy go w kostkę i wrzucamy do cebuli. Smażymy aż boczek się trochę wytopi i przyrumieni. Kiełbasę, gdy jest taka potrzeba, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię do boczku i podsmażamy.
![Krok 1 - Cieciorka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-po-bretonsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Cieciorka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-po-bretonsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Cieciorka po bretońsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cieciorka-po-bretonsku3-2.jpg)