Przepis i sposób przygotowania na: CIELACZEK
2 jajka
1 szkl. mleka
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki kakao
3/4 szkl. oleju
Wszystkie składniki na ciasto kolejno zmiksować. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masa:
500-600 gram twarogu
3 jajka
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szkl. cukru
Do zmielonego twarogu dodać pozostałe składniki i zmiksować (masa powinna być rzadka). Tak przygotowaną masę łyżką w postaci kleksów wkładać na ciasto (na jednego kleksa można dać ok. 3 łyżek masy) . Całość piec w temperaturze 180 Stopni Celsiusza przez 40-50 minut. Możemy polać lukrem. Gotowe:)