Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina duszona w papryce

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
1 kg
papryka zielona
3 szt
papryka czerwona
3 szt
masło
4 łyżki
oliwa
5 łyżek
czosnek ząbki
4 szt
pomidor
5 szt
cebula
3 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona w papryce

Mięso pokroić w paski, zrumienić na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Paprykę pokroić w dość gruby makaronik, dodać do półmiękkiego mięsa i dusić jeszcze kilka minut. Następnie dodać obrane ze skórki pokrojone w plasterki pomidory oraz rozgnieciony czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.11.2012 09:06
smaczna
anulka69 25.05.2012 09:51
pycha
anulka69 25.05.2012 09:51
pycha
Iwona51
Iwona51 01.12.2011 11:00
pycha
Wafelek2601 04.10.2011 16:37
smaczna
bami 18.12.2010 00:24
Oj tak, to musi być pyszne :)
ada12302 17.12.2010 23:02
będzie dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak