Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis czereśniowy
Kroki postępowania
Czereśnie myjemy, drylujemy i wykładamy gęsto, pojedyncza warstwą w natłuszczonej formie.
![Krok 1 - Clafoutis czereśniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-czeresniowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Clafoutis czereśniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-czeresniowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Clafoutis czereśniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-czeresniowy3-2.jpg)
Serwujemy jeszcze letnie pospane cukrem pudrem.
![Krok 4 - Clafoutis czereśniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-czeresniowy4-2.jpg)
czereśnie | 300 g |
cukier | 100 g |
mąka pszenna | 125 g |
jajko | 3 szt |
mleko | 200 ml |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: