Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis z dzikimi czereśniami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Clafoutis z dzikimi czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-z-dzikimi-czeresniami1-2.jpg)
![Krok 2 - Clafoutis z dzikimi czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-z-dzikimi-czeresniami2-2.jpg)
Do wysokiej miski wsypać mąkę i cukier, wlać mleko i śmietanę, dodać jajka i likier. Zmiksować.
![Krok 3 - Clafoutis z dzikimi czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-z-dzikimi-czeresniami3-2.jpg)
Ciastem (będzie rzadkie) zalać ostrożnie czereśnie w naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec 10 minut.
![Krok 4 - Clafoutis z dzikimi czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-z-dzikimi-czeresniami4-2.jpg)
Po tym czasie wyjąć, posypać płatkami migdałów i piec jeszcze 30 minut w 180 stopniach.
![Krok 5 - Clafoutis z dzikimi czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-z-dzikimi-czeresniami5-2.jpg)
Deser wyjąć, lekko tylko przestudzić, posypać cukrem pudrem, pokroić na porcje i podawać na ciepło.
![Krok 6 - Clafoutis z dzikimi czereśniami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-z-dzikimi-czeresniami6-2.jpg)