Przepis i sposób przygotowania na: Croissanty z czekoladą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada11-2.jpg)
![Krok 2 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada12-2.jpg)
![Krok 3 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada13-2.jpg)
![Krok 4 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada14-2.jpg)
![Krok 5 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada15-2.jpg)
![Krok 6 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada16-2.jpg)
![Krok 7 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada17-2.jpg)
![Krok 8 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada18-2.jpg)
Z tak przygotowanego ciasta możemy od razu wykonać rogale, ale lepiej by dobrze się schłodziło. Ciasto można przechowywać w lodówce do 24 godzin. Zazwyczaj ciasto wykonuje poprzedniego dnia, przez noc leżakuje ono ( w tym czasie podrośnie). Rano formuje i piekę croissanty.
![Krok 9 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada19-2.jpg)
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 6-8 mm. Radełkiem dzielimy go na trójkąty.
Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Każdy trójkąt posypujemy startą czekoladą , nie dojeżdżając do brzegów.
![Krok 10 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada20-2.jpg)
![Krok 11 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada21-2.jpg)
![Krok 12 - Croissanty z czekoladą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/croissanty-z-czekolada22-2.jpg)