Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami.
Kroki postępowania
Dodajemy marchewkę ,seler i gotujemy na nich rosół.
Doprawiamy wywar Kucharkiem i pieprzem.
Gdy ćwiartki będą miękkie wyciagamy na druszlak i studzimy.
Wywar z kurczaka możemy użyć jako baza do zupy lub poprostu zrobić rosół.
![Krok 1 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami3-2.jpg)
![Krok 2 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami2-2.jpg)
Maczamy ćwiartki w jajku, a następinie oprószamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Upieczone ćwiartki przekładamy do dużej miski wyłożonej folią aluminiową i szczelnie je przykrywamy by nie wystygły.
![Krok 3 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami1-2.jpg)
![Krok 4 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami4-2.jpg)
Dosypujemy pokrojoną w kostke dynie.
![Krok 5 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami5-2.jpg)
Zaprawiamy 3 łyżkami śmietany.
Doprawiamy do smaku.
![Krok 6 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami6-2.jpg)
![Krok 7 - Ćwiartki z kurczaka z duszonymi warzywami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cwiartki-z-kurczaka-z-duszonymi-warzywami0-2.jpg)