Przepis i sposób przygotowania na: cynamonowy torcik
Kroki postępowania
jajka ubijam z cukrem na puch ,wyłączyć mikser
dodać mąkę przesianą z proszkiem - wymieszać łyżką , odłożyć do miseczki 1/3 część ciasta jasnego dodać przesiane kakao, wymieszać
foremki napełniać ciastem( na przemian raz jasnym raz ciemnym)
piec 15 minut ,w temp.180 stopni
Po upieczeniu wystudzić i przekroić na pół
![Krok 1 - cynamonowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowy-torcik1-2.jpg)
![Krok 2 - cynamonowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowy-torcik2-2.jpg)
![Krok 3 - cynamonowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowy-torcik3-2.jpg)
można krążki nasączyć np. rumem ( ja tak zrobiłam )
![Krok 4 - cynamonowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowy-torcik4-2.jpg)
polewaj torcik karmelem za pomocą łyżeczki tworząc esy -floresy
na koniec posypać mieszanką cynamonu i kakao
![Krok 5 - cynamonowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowy-torcik5-2.jpg)
SMACZNEGO !!
![Krok 6 - cynamonowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowy-torcik6-2.jpg)