Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa Babka Wielkanocna
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cytrynowa Babka Wielkanocna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-wielkanocna1-2.jpg)
![Krok 2 - Cytrynowa Babka Wielkanocna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-wielkanocna2-2.jpg)
![Krok 3 - Cytrynowa Babka Wielkanocna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-wielkanocna3-2.jpg)
![Krok 4 - Cytrynowa Babka Wielkanocna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-wielkanocna4-2.jpg)
![Krok 5 - Cytrynowa Babka Wielkanocna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowa-babka-wielkanocna5-2.jpg)
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 4 sztuki |
olej | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
kisiel cytrynowy | 2 łyżeczki |
sok z cytryny | z 1/2 sztuki |
skórka z cytryny | 1 sztuka |
Kurkuma mielona Prymat | szczypta dla koloru |
cukier puder | 1,2 szklanki |
gorąca woda | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | tyle, aby się rozmieszało |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: