Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy sernik z wiśniami
dodajemy do mąki zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części 2/3 owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny, 1/3 również owijamy folią i wkładamy do zamrażarki. Po 2 godzinach wyjmujemy ciasto z lodówki i wałkujemy .Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 15 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy masę serową. Do miski wbijamy 2 jajka i 3 żółtka. Dodajemy 1 szklanke cukru i cukier waniliowy. Całość miksujemy. Następnie powoli dodajemy ser, ciągle miksując. Dodajemy olej, budyń mąkę ,sok wyciśnięty z cytryny i olejek cytrynowy, miksujemy na jednolita masę. Masę serową wylewamy na przestudzony spód. Na serze układamy dokładnie odsączone z soku wiśnie delikatnie poruszone mąką. Białka 6 sztuk miksujemy z cukrem ok 10 minut . Pod koniec dodajemy sok z cytryny. Pianę wylewamy na wiśnie. Na piane z białek ścieramy zamrożone ciasto. Sernik pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Gdy góra będzie się bardzo rumienić można je przykryć , żeby spód i ser dobrze się upiekły. Całość wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na ok 30 minut . Po tym czasie wyjmujemy z formy posypujemy cukrem pudrem.