Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czarne ule

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder
30 dag
kakao
3 łyżki
mleko
1 szklanka
spirytus
masło lub margaryna
1 kostka
żółtko jajek
3 sztuki
cukier puder
20 dag
spirytus
herbatniki
5 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne ule

SKŁADNIKI OD 1-5 SĄ NA CIASTO.
SKŁADNIKI OD 6-9 SĄ NA MASĘ.

Wszystko razem zarobić dokładnie na jednolita masę. Wylepiać i wyciskać foremką-ule. Z tej porcji wychodzi ok 70-80 sztuk uli.
Masa: Utrzeć wszystko dokładnie. Masa musi być ostra. Napełniać ule masą, od dołu przytykać kółeczkiem z wafla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 28.03.2011 21:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak