Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-dyniowe ciasto
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czekoladowo-dyniowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-dyniowe-ciasto1-2.jpg)
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli.
![Krok 2 - Czekoladowo-dyniowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-dyniowe-ciasto2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowo-dyniowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-dyniowe-ciasto3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowo-dyniowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-dyniowe-ciasto4-2.jpg)
![Krok 5 - Czekoladowo-dyniowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-dyniowe-ciasto5-2.jpg)
Gotowe ciasto studzimy. Podajemy posypane cukrem pudrem.
![Krok 6 - Czekoladowo-dyniowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-dyniowe-ciasto6-2.jpg)
margaryna | 1 kostka |
cukier | 1 szklanka |
mąka | 2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/4 łyżeczki |
kakao | 2 łyżki |
jajko | 4 sztuki |
mleko | 4 łyżki |
dynia | 400 gram po obraniu |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: