Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dewolaje Eli inaczej

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pojedyncze piersi kurczaka
5 sztuk
jajko
4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka
masło schłdzone
100 g
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje Eli inaczej

Umyte,osuszone ręcznikiem papierowym piersi z kurczaka zmielić w maszynce do mięsa.Do mięsa dodać 2 jajka,sól,pieprz,kucharka,bazylię i dokładnie wymieszać.Mięso podzielić na 8 części.Masło pokroić na 8 podłużnych słupków.Mięso uformować w kształcie płaskiego prostokąta,oprószyć przyprawą do grilla.Na środek położyć słupek masła i uformować dewolaje.Panierować w bułce tartej,jajku i jeszcze raz w bułce tartej.Smażyć w oleju(muszą być do połowy zanużone w oleju)na niezbyt dużym ogniu,żeby nie były surowe i się nie spaliły.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 06.12.2010 13:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak