Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi z mięsem i kapustą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta2-2.jpg)
Kapustę płuczemy i obgotowujemy do miękkości.
Całość mielimy.
![Krok 3 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta3-2.jpg)
![Krok 4 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta4-2.jpg)
![Krok 5 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta5-2.jpg)
![Krok 6 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta6-2.jpg)
![Krok 7 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta7-2.jpg)
Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie, gotujemy około 5 minut od wypłynięcia.
![Krok 8 - Domowe pierogi z mięsem i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-miesem-i-kapusta8-2.jpg)
mąka pszenna | 1/2 kg |
żółtko jajek | 1 szt |
sól | 1 łyżeczka |
woda ciepła | 200 ml - około |
łopatka bez kości | 1 kg |
kapusta kiszona | 300 g |
cebula biała | 1-2 szt |
masło | 2-3 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: