Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pyzy z sosem pieczarkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Domowe pyzy z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pyzy-z-sosem-pieczarkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowe pyzy z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pyzy-z-sosem-pieczarkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Domowe pyzy z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pyzy-z-sosem-pieczarkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Domowe pyzy z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pyzy-z-sosem-pieczarkowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Domowe pyzy z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pyzy-z-sosem-pieczarkowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Domowe pyzy z sosem pieczarkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pyzy-z-sosem-pieczarkowym6-2.jpg)
mąka pszenna typ 500 | 1 kg |
mleko 3,2% | 500 ml |
sól | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1 szczypta |
drożdże | 5 dkg |
jajko | 2 sztuki |
masło | 2 łyżki |
pieczarki | 500 g |
śmietana 30% | 400 ml |
sól i pieprz | 1 do smaku |
majeranek | 1 łyżeczka |
cebula | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: