Przepis i sposób przygotowania na: Domowe rogale.
Kroki postępowania
Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru i połową ciepłego mleka.Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut,żeby podrosły. Jajka utrzeć z pozostałym cukrem.
Do mąki dać sól,wyrośnięte drożdże,utarte jajka,pozostałe mleko ,stopione masło i zagnieść mięciutkie ciasto.Przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godzinę ,żeby podwoiło swoją objętość.
Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części,uformować kule,każdą kulę wałkować osobno na stolnicy posypanej mąką.Następnie podzielić na 6 trójkątów i formować rogaliki.
![Krok 1 - Domowe rogale. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-rogale.1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowe rogale. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-rogale.2-2.jpg)
![Krok 3 - Domowe rogale. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-rogale.3-2.jpg)