Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

dorsz duszony w pomidorach

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory świeże
400 g
tłuszcz
100 g
mąka pszenna
50 g
cebula
100 g
sól
15 g
Sklep Prymat
pieprz
1 g
Sklep Prymat
ziele angielskie
0.6 g
dorsz
875 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz duszony w pomidorach

Dorsza oczyścić,przygotować filety,wyporcjować,posolić,oprószyć mąką i usmażyć.Pomidory sparzyć,zdjąć skórę,pokrajać w cząstki,odrzucić nasiona,udusić z cebulą w niewielkiej ilości wody.Z pozostałej mąki i tłuszczu sporządzić zasmażkę,dodać do uduszonych pomidorów,przyprawić sos do smaku.Gorącym sosem zalać usmażone porcje dorsza i chwilę poddusić.Podawać z ziemniakami lub kluskami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak