Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

dorsz po grecku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dors filety
1000 g
przecier pomidorowy
100 g
olej
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
włoszczyzna
400 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po grecku

Włoszczyznę pokrajać w cienkie paseczki i obsmażyć na oleju.Porcje dorsza obsmażyć na złoty kolor na oleju.Do podduszonych jarzyn dodać przecieru pomidorowego,soli,pieprzu,papryki mielonej i razem jeszcze poddusić.Wyłożyć na półmisek porcję ryby i na każdą nakładać gęsty sos grecki.Półmisek ozdobić liśćmi sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak