Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowo- lubczykowe roladki
Kroki postępowania
Oliwę mieszamy z przyprawą do kurczaka (ilość według uznania i smaków rodziny).
![Krok 1 - Drobiowo- lubczykowe roladki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-lubczykowe-roladki1-2.jpg)
![Krok 2 - Drobiowo- lubczykowe roladki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-lubczykowe-roladki2-2.jpg)
Otrzymane roladki przewiązujemy sznurkiem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ich wierzch także nacieramy oliwą i oprószamy pokrojonym lubczykiem.
Tak przygotowane mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy go do miękkości w 180°C około 40 minut. Gotowe roladki kroimy w plasterki i podajemy.
![Krok 3 - Drobiowo- lubczykowe roladki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowo-lubczykowe-roladki3-2.jpg)