Przepis i sposób przygotowania na: drozdzowe kapusniaczki
Kroki postępowania
czekam az rozczyn wyrosnie
nastepnie dodaje make, zoltka i szczypte soli
wyrabiam ciasto
wlewam roztopiona zimna margaryne
ponownie wyrabiam i odstawiam do wyrosniecia
w miedzyczasie wczesniej namoczone grzyby i sliwki siekam
cebule kroie w mala kosteczke
mieszam drobno pokroiona kapuste z grzybami, sliwkami i cebula i dusi sie to ok. pol godziny, potem mieszam wszystko ze smietana i doprawiam ziolami i pieprzem
![Krok 1 - drozdzowe kapusniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-kapusniaczki1-2.jpg)
na kazde koleczka nakladam farsz i skladam koleczko na pol by powstal pierozek
![Krok 2 - drozdzowe kapusniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-kapusniaczki2-2.jpg)
![Krok 3 - drozdzowe kapusniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-kapusniaczki0-2.jpg)