Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rogaliki
Kroki postępowania
Po tym czasie kawałek ciasta rozwałkować i pokroić na 12 części (tak jak na zdj.). Na końcu każdego układać dżem i zwijać do środka.
![Krok 1 - Drożdżowe rogaliki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-rogaliki19-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe rogaliki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-rogaliki20-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe rogaliki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-rogaliki21-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe rogaliki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-rogaliki22-2.jpg)
drożdże | 10 dag |
mleko | 3 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
jajko | 3 szt |
mąka pszenna | 4 szklanki |
margaryna | 1 kostka |
marmolada | 1 opakowanie |
jajko | 1 szt |
cukier |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: