Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe świderki z czarnuszką
Kroki postępowania
Do drożdży dodać trochę mleka rozmieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Smalec rozpuścić na lekkim ogniu. Mąkę przesiać , dodać jajko , wyrośnięty rozczyn, resztę cieołego mleka i sól. Trochę wymieszać i dolać ciepły smalec.
Teraz wszystko bardzo dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Drożdżowe świderki z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-swiderki-z-czarnuszka1-2.jpg)
Paski smarujemy rozmąconym białkiem i posypujemy startym serem i czarnuszką. Następnie skręcamy je dwa , trzy razy.
![Krok 2 - Drożdżowe świderki z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-swiderki-z-czarnuszka2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe świderki z czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-swiderki-z-czarnuszka3-2.jpg)