Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z jagodami i kruszonką
Kroki postępowania
Jak ciasto podwoi swoją objętość wyłożyć je na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Na wierzch wyłożyć jagody.
mąka pszenna | 4 szkalnki |
drożdże | 1,4 łyżeczki suchych |
mleko | 3/4 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
olej rzepakowy | 3/4 szklanki |
sól | szczypta |
jajko | 4 średnie |
masło | 100 g |
mąka pszenna | 1,5 szlkanka |
cukier | 0,5 szklanki |
jagody | 1,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: