Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki maksymalnie naładowane śliwkami
Kroki postępowania
Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem.
Mąkę pszenną przesiewamy i mieszamy z krupczatką.
Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże.
Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość.
Po tym czasie rozwałkowujemy na prostokąt o grubości maksymalnie 1 cm.
Na wierzchu układamy umyte i pokrojone w ćwiartki śliwki.
![Krok 1 - Drożdżówki maksymalnie naładowane śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-maksymalnie-naladowane-sliwkami1-2.jpg)
Powstałe roladki układamy w formie do pieczenia.
![Krok 2 - Drożdżówki maksymalnie naładowane śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-maksymalnie-naladowane-sliwkami2-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 3 - Drożdżówki maksymalnie naładowane śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowki-maksymalnie-naladowane-sliwkami0-2.jpg)